Att hitta ett nytt projekt


till salu

Lås oss säga att du är en av de som har tagit tag i dina renoveringsdrömmar. Du har köpt ett hus och fixat upp det till precis den standard du ville ha, men du är fortfarande inte riktigt nöjd. För precis som många gånger annars så är det resan och inte målet som de flesta egentligen är ute efter. Det då kanske dags att sätta ut på en ny resa? Sälja det hus du redan har fixat upp och köpa något nytt. 

Sälja

När ni nu har rustat upp huset till en helt ny klass så är det dags för en ny värdering. Börja med att ta kontakt med en mäklare som ni vet är bra på att få hus med lite högre standard sålda. Om ni var extremt nöjd med er förra mäklare så är det självklart ett väg att gå.  Annars så går det enkelt att hitta en ny mäklare som passar de just nu aktuella behoven med hjälp av jämförelsesajter online. För dig som säljare kostar det inte något alls.

Budget

När ni vet vad ni kan få för ert aktuella hus så är det dags att börja räkna ut vad ni kan lägga på ert framtida hus. I detta stadiet så handlar det dock inte bara om att räkna ut vilka resurser man har i form av pengar utan även hur mycket tid man har att själv lägga på renoveringen. Ni kanske arbetar mer eller mindre än förra gången ni köpte hur eller renoverade vilket gör att beräkningarna kan se mycket annorlunda ut.

I denna artikeln så föreslår den kända ”arga snickaren” att man bör anlita en hantverkare för att få de viktigaste utrymmena klara redan innan man flyttar in. Detta kan vara en extra bra idé om man vet med att man själv har lite tid att lägga på renoveringen. De rum som han nämner som viktigast är sovrummet, köket och toaletten(med dusch). Med dessa tre klara så kan man leva ett behagligt liv även under de tidiga renoveringsfaserna.