Hitta Renovering http://hittarenovering.se Hjälp med renoveringen! Thu, 13 Oct 2022 06:00:09 +0000 sv-SE hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.8.3 Förbered för elbil och laddning hemma http://hittarenovering.se/forbered-for-elbil-och-laddning-hemma/ Thu, 13 Oct 2022 05:00:00 +0000 http://hittarenovering.se/?p=903

Antalet elbilar som rullar på gatorna ökar för varje år. Idag rullar det ungefär en halv miljon elfordon på gatorna. Redan 2030 kommer hälften av alla fordon i Sverige att vara elfordon.

Även om intresset för elbilar är stort så är det många som tycker att elbilarna är för dyra i inköp. Dessutom råder det brist på offentliga laddplatser i hela landet. Vilket har gjort så att de flesta med elbil väljer att installera en egen laddstation.

Få hjälp med planering och installation

Om du funderar på att installera en egen laddstation behöver du ha en del kunskap. Till exempel behöver du veta din elanläggnings kapacitet. Du kommer också att behöva anlita ett företag som arbetar med elinstallationer eftersom du inte får installera en laddstation på egen hand.

Om du är osäker på vilka regler som gäller kan det vara smart att kontakta ett företag som är experter inom området. Hos dem kan du få den hjälp du behöver både med planering och installation.

Fler offentliga laddstationer i framtiden

Regeringen arbetar aktivt för att antalet laddstationer på offentliga platser ska öka. Men så länge det är brist på laddstationer på offentliga platser är det väldigt smidigt att kunna ladda elbilen hemma.

]]>
Handla din inredning live via nätet http://hittarenovering.se/handla-din-inredning-live-via-natet/ Tue, 04 Oct 2022 07:18:09 +0000 http://hittarenovering.se/?p=900

Att inreda ditt hem är en rolig sysselsättning som kräver en kreativ och modemedveten person. Ibland kan det vara svårt att veta vilka färger och nyanser som passar ihop. Det kan dessutom kännas läskigt att göra dyra köp bara utifrån en bild.

Få inspiration till din heminredning

Inredning och design är en kategori som tar allt större plats inom media. Alla människor strävar oftast efter ett hem med en inredning som känns stilren och modern. I och med att det finns ett stort utbud av inredningsprodukter kan det vara svårt att välja vilken stil eller vilka produkter som passar bra ihop.

En minimalistisk och industriell stil är något som svenskar ofta föredrar men att lyckas uppnå en enhetlig helhet kan vara en utmaning. Vill du få hjälp för att lyckas med din heminredning kan du kolla på ett liveshoppingprogram och bli inspirerad av experter. Du kan dessutom handla de produkter du gillar och äntligen lyckas med en modern och trevlig inredningsstil.

Handla inredning live

Showroom kan du titta på liveprogram och även ställa frågor om produkter och inredning. Därmed kan det bli lättare att uppnå en modern, snygg och trevlig stil som passar dig.

]]>
Om ni går skilda vägar – skaffa rätt avtal http://hittarenovering.se/om-ni-gar-skilda-vagar-skaffa-ratt-avtal/ Mon, 04 Jul 2022 06:00:00 +0000 http://hittarenovering.se/?p=895

När du blir tillsammans med någon så tänker du inte på vad som kan hända om det tar slut. Du känner bara att detta kommer hålla för evigt. Men sen kanske du står där, och det är dags att gå skilda vägar.

När ni går skilda vägar är det mycket att tänka på. Hur ni ska göra med era gemensamma tillgångar som bostad eller fordon? Har ni barn tillsammans så måste ni se till deras bästa.

Att separera är ingenting du gör i en handvändning men det finns hjälp och stöd att få. För att ingen av er ska känna att de ‘förlorat’ i separationen så är avtal det bästa.

Vilka avtal är de rätta?

Är ni inte gifta så är det smart att skriva ett samboavtal, en framtidsfullmakt och när ni går skilda vägar ett bodelningsavtal för sambor.

Däremot om ni är gifta så är det andra avtal ni kan behöva. som till exempel ett äktenskapsförord, eller ett bodelningsavtal för gifta om ni vill skilja er.

Dessa avtal är inget du skriver själv utan du behöver hjälp av en jurist. Läs mer här för att få den hjälp du behöver. De har fasta priser och de avtal du behöver blir skräddarsydda till din situation.

]]>
Egen solcellsanläggning för villan http://hittarenovering.se/egen-solcellsanlaggning-for-villan/ Wed, 29 Jun 2022 05:30:00 +0000 http://hittarenovering.se/?p=893

När du som ägare inreder ditt hem är det viktigt att hitta praktiska och smarta lösningar som kan göra ditt liv lite smidigare. Är du ute efter nya och innovativa möjligheter för framtiden kan solceller vara ett perfekt val för dig. På så sätt kan du ta del av stora fördelar som är snälla både mot naturen och plånboken.

Klimatsmarta val

Människor är idag i allt större utsträckning intresserade av nya energikällor med låg miljöpåverkan. Det är dessutom en ekonomisk investering som du relativt snabbt kan få tillbaka. Med tanke på den ökande efterfrågan har tekniken på senare år vidareutvecklats och effektiviserats. Därmed kan solenergi idag uppnå ännu bättre resultat.

Det svenska klimatet fungerar utmärkt för upptaget av solenergi därför har även användningen av solpaneler ökat drastiskt. Det är ett lönsamt och säkert alternativ eftersom energiupptaget är effektivt även under molniga dagar och under vinterhalvåret. Därför passar solceller riktigt bra till det nordiska klimatet.

Få mer information på nätet

Är du intresserad av solceller kan du läsa om tekniken på nätet. Ta del av nya klimatsmarta lösningar som kan höja värdet på ditt hem och dessutom ha stora fördelar för dina levnadskostnader. Du kan få mer information här.

]]>
Få en torr källare med hjälp av dränering av husgrund http://hittarenovering.se/fa-en-torr-kallare-med-hjalp-av-dranering-av-husgrund/ Wed, 01 Jun 2022 07:21:25 +0000 http://hittarenovering.se/?p=890

De allra flesta hus kommer förr eller senare behöva en dränering av olika anledningar. Rådgör alltid med experter på området så ditt hus får den behandling som det verkligen behöver. Du kan läsa mer på nätet om dränering av husgrund.

Så vet du att du behöver dränera din källare

Det finns flera olika anledningar till varför du vill dränera ditt hus. Den vanligaste anledningen är fuktproblem i källaren eller husgrunden. Men det kan också vara så att du behöver dränera för att kunna omvandla din källare till ett rum som ni kan ha som sovrum eller vardagsrum. Det är dock viktigt att komma ihåg att inte alla källare behöver dräneras.

Ta hjälp av experter

När det är dags att dränera gäller det att ta hjälp av experter som vet vad de gör och har den rätta utrustningen. Att dränera är inte riskfritt och det har absolut hänt olyckor för privatpersoner som försökt göra det själv. Det finns risk att jordmassorna rasar och det kan var svårt att förutse om det kommer ske eller inte. Skulle du mot förmodan utföra dräneringen själv se till att du alltid har någon med dig när du gör det.

]]>
Avslutad renovering – nu börjar det roliga http://hittarenovering.se/avslutad-renovering-nu-borjar-det-roliga/ Fri, 04 Sep 2020 12:36:25 +0000 http://hittarenovering.se/?p=775 Efter avslutad renovering så börjar det roliga. Att inreda kan vara det allra bästa med att renovera. När man har ett helt tomt rum som är omgjort och man är nöjd och glad över detta så får man påbörja tankeverksamheten om hur man ska inreda detta. Ja, tankeverksamheten kanske redan varit igång ett tag och man har sina idéer hur det ska se ut. Efter renoveringen och slutstädning så får man ta tag i det som kanske är det roligaste, inredningen. Det finns en fördel att planera detta med sin inredning så när allt är dags så har man det mesta hemma som ska in i det nyrenoverade hemmet. Likaväl som man planerar sin renovering så gäller det att kolla runt på nätet på saker som skulle kunna passa in i olika rum. Det kan vara valet av posters som ska beställas för att hänga upp när allt är klart. Det kanske redan finns en del möblemang som kan användas. Att köpa allt nytt kanske inte är ekonomiskt försvarbart men visst bör man kunna unna sig några nya möbler och inredningsdetaljer när man kostat på sig en helrenovering av sin bostad. Det är en magisk känsla att få inreda på nytt i en bostad som man fått göra i ordning exakt som man vill ha det. Se till att inreda på det sätt som ni önskat er och göra bostaden till ert hem där ni kommer att trivas.

]]>
Belysning, en viktig del i inredningen http://hittarenovering.se/belysning-en-viktig-del-i-inredningen/ Fri, 15 May 2020 08:46:41 +0000 http://hittarenovering.se/?p=766 Något som vi gärna kan ägna en tanke åt är belysning när vi ska inreda i våra hem. Ja, även utomhus i våra trädgårdar nu när sommaren är på gång så kan det behövas lite ljuskällor för att trädgården ska synas på kvällstid.

Belysning inomhus

Om man håller på att renovera hemma så finns det en anledning att tänka på belysning och hur man vill inreda i en relativt tidig fas i renoveringen. Om det elektriska ska dras ny så kanske man vill förändra platser för uttag och var man vill placera sina armaturer. Det kanske inte funnits uttag vid fönster tidigare och fönsterlampor är något som man vill ha. Tänk på att ha tillräckligt med belysning i dina rum. Ofta så behöver man fler ljuskällor än vad man tror. Om du inte har riktigt koll så finns det duktiga inredare som gärna hjälper dig med din belysning.Belysning i trädgården

Belysning utomhus

Det är en mycket trevlig sak att belysa i sin trädgård. Se till att skaffa det som behövs för att få en njutbar belysning i din trädgård. Det går inte att bara dra en skarvsladd buskar och efter gräsmattan. Det gäller att man planerar för sin belysning och kopplar detta enligt konstens alla regler. Det bästa är att ta in en elektriker som ser till att allt blir kopplat som det ska. Välj den belysning som ni tycker om och som passar i er trädgård. Allt kan med fördel kopplas till en sensor som gör att allt tänds när mörkret lägger sig och släcks vid gryningen.

]]>
Lika fint ute som inne http://hittarenovering.se/lika-fint-ute-som-inne/ Wed, 25 Mar 2020 08:55:46 +0000 http://hittarenovering.se/?p=749 För den som bor i hus vill säkert hålla på att pyssla ute i trädgården också. Vintern blir en period då man kan planera hur man vill att det ska se ut i sin trädgård. Man vill ju ha lika fint ute som inne. När väl våren kommer och sommaren inte är långt borta så kan man börja förverkliga sina drömmars trädgård.

Göra trädgården än vackrare

Kanske har ni funderat på att koppla in någon typ av utebelysning för att göra trädgården än vackrare. Det finns mycket snyggt att välja på och hur ni väljer att placera er belysning utomhus beror mycket på hur er trädgård ser ut. Finns det någon from av gångväg i den så kan det vara snyggt att markera denna med någon form av belysning. Det går också att lysa upp vissa träd som kanske är vackrare än några andra. Försök att skaffa sådan belysning som kan vara enkel att flytta om man så önskar. Det går att göra sin trädgård mer vacker med hjälp av utomhusbelysning.

Anlita elektriker

Vad får man göra och vad får man inte göra när det kommer till elektriska dragningar i sin egen trädgård. Man får dra en skarvsladd från ett befintligt uttag och montera utebelysning i sin trädgård. Se dock till att jordfelsbrytare sätts in på din skarvkabel som du drar. Om det ska dras ny el och uttag runt om i din trädgård så ska elektriker anlitas. Vad du också kan be elektriker montera in är så kallad skymningsrelä, det vill säga att lamporna tänds och släcks efter hur pass ljust det är ute. När mörkret faller så tänds din belysning per automatik i trädgården och släcks när det blir ljust.

]]>
Planera badrumsrenoveringen från början till slut http://hittarenovering.se/planera-badrumsrenoveringen-fran-borjan-till-slut/ Tue, 03 Mar 2020 12:13:29 +0000 http://hittarenovering.se/?p=756 Vid badrumsrenoveringar är det vanligt att mer eller mindre allt måste göras om. Att komma med en komplett plan för vad som ska göras och i vilken ordning kommer därför alltid att underlätta.Först och främst gäller det att besluta om hur mycket man tänkt göra själv. Att överlåta allt arbete till en eller flera hantverkare är vanligt, men man behöver inte vara ett proffs för att göra det själv heller. Det är dock viktigt att följa branschreglerna och dokumentera arbetet om man vill få godkännande från försäkringsbolaget.Gå sedan vidare till att göra en budget och tidsplan. Budgeten kommer kunna informera om vilka material och vilken inredning man har råd med. Hantverkare måste också passa in i budgeten. Även om det kan vara svårt att få exakta siffror finns det ofta en hel del referensmaterial att få tag på online idag.Nu är det dags att riva badrummet. Även de som planerat ta in hantverkare för mycket eller allt kan dock sköta denna del själv för att spara in en slant. Se dock till att stänga av och plugga vattnet först för att inte råka ut för läckage. Planera för hur bortforslingen av materialet ska skötas.Ett bra tips är att kontrollera så avloppet är i gott skick innan det nya badrummet börjar byggas. Gamla eller skadade rör bör bytas ut för att slippa behöva riva upp golvet igen inom en snar framtid. Detta är dock ett arbete man måste ta in hjälp för då det kräver väldigt speciellt utrustning.Med allt detta gjort kommer det riktigt stora jobbet av att bygga upp ett snyggt och ordentligt badrum. Detta inkluderar många separata steg och är en hel artikel i sig.

]]>
Inred med hjälp av belysning http://hittarenovering.se/inred-med-hjalp-av-belysning/ Wed, 11 Dec 2019 10:35:11 +0000 http://hittarenovering.se/?p=739 Ett hem är inte mycket om man inte tar hjälp av belysning när man inreder. Ett rum kan bli väldigt tråkigt och intetsägande om man inte belyser delar av rummet. Speciellt på hösten och vintern så gör sig belysningen extra bra då mörkret lägger sig över våra hem. Kan man få för mycket belysning i sitt hem? Ja, självklart så bör man tänka sig för huruvida man väljer att belysa i sina rum. Om man känner att man inte har den kunskap som krävs så får man ta hjälp av experter inom området. Många gånger så kan det inte behövas mer än lite inspiration från nätet för att hitta vad som skulle kunna passa in som belysning i ditt hem. De flesta som säljer lampor och belysning online har fina bilder på sina produkter. Där finns det en hel del inspiration att hämta. Det finns även de som bloggar om inredning som kan hjälpa dig på traven. Många gånger så kan det vara bra att göra en lista för varje rum. Skriv ner rum för rum vilken belysning som ni känner att det behövs i rummet. Ett sovrum exempelvis kanske behöver förutom sänglampor även en eller flera fönsterlampor och en taklampa som allmänbelysning. Ett vardagsrum kanske är det rum där man kan experimentera med olika typer av belysning. Prova med olika punktbelysning för att uppmärksamma delar i din inredning. Idag så finns det så mycket olik belysning att välja bland, kolla upp hos butiker som Lavanille som säljer lampor och belysning på nätet.

]]>