Hitta Renovering http://hittarenovering.se Hjälp med renoveringen! Mon, 01 Nov 2021 14:09:24 +0000 sv-SE hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.8.3 Avslutad renovering – nu börjar det roliga http://hittarenovering.se/avslutad-renovering-nu-borjar-det-roliga/ Fri, 04 Sep 2020 12:36:25 +0000 http://hittarenovering.se/?p=775

Efter avslutad renovering så börjar det roliga. Att inreda kan vara det allra bästa med att renovera. När man har ett helt tomt rum som är omgjort och man är nöjd och glad över detta så får man påbörja tankeverksamheten om hur man ska inreda detta. Ja, tankeverksamheten kanske redan varit igång ett tag och man har sina idéer hur det ska se ut.

Efter renoveringen och slutstädning så får man ta tag i det som kanske är det roligaste, inredningen. Det finns en fördel att planera detta med sin inredning så när allt är dags så har man det mesta hemma som ska in i det nyrenoverade hemmet. Likaväl som man planerar sin renovering så gäller det att kolla runt på nätet på saker som skulle kunna passa in i olika rum. Det kan vara valet av posters som ska beställas för att hänga upp när allt är klart.

Det kanske redan finns en del möblemang som kan användas. Att köpa allt nytt kanske inte är ekonomiskt försvarbart men visst bör man kunna unna sig några nya möbler och inredningsdetaljer när man kostat på sig en helrenovering av sin bostad. Det är en magisk känsla att få inreda på nytt i en bostad som man fått göra i ordning exakt som man vill ha det. Se till att inreda på det sätt som ni önskat er och göra bostaden till ert hem där ni kommer att trivas.

]]>
Belysning, en viktig del i inredningen http://hittarenovering.se/belysning-en-viktig-del-i-inredningen/ Fri, 15 May 2020 08:46:41 +0000 http://hittarenovering.se/?p=766

Något som vi gärna kan ägna en tanke åt är belysning när vi ska inreda i våra hem. Ja, även utomhus i våra trädgårdar nu när sommaren är på gång så kan det behövas lite ljuskällor för att trädgården ska synas på kvällstid.

Belysning inomhus

Om man håller på att renovera hemma så finns det en anledning att tänka på belysning och hur man vill inreda i en relativt tidig fas i renoveringen. Om det elektriska ska dras ny så kanske man vill förändra platser för uttag och var man vill placera sina armaturer. Det kanske inte funnits uttag vid fönster tidigare och fönsterlampor är något som man vill ha. Tänk på att ha tillräckligt med belysning i dina rum. Ofta så behöver man fler ljuskällor än vad man tror. Om du inte har riktigt koll så finns det duktiga inredare som gärna hjälper dig med din belysning.

Belysning i trädgården

Belysning utomhus

Det är en mycket trevlig sak att belysa i sin trädgård. Se till att skaffa det som behövs för att få en njutbar belysning i din trädgård. Det går inte att bara dra en skarvsladd buskar och efter gräsmattan. Det gäller att man planerar för sin belysning och kopplar detta enligt konstens alla regler. Det bästa är att ta in en elektriker som ser till att allt blir kopplat som det ska. Välj den belysning som ni tycker om och som passar i er trädgård. Allt kan med fördel kopplas till en sensor som gör att allt tänds när mörkret lägger sig och släcks vid gryningen.

]]>
Lika fint ute som inne http://hittarenovering.se/lika-fint-ute-som-inne/ Wed, 25 Mar 2020 08:55:46 +0000 http://hittarenovering.se/?p=749 För den som bor i hus vill säkert hålla på att pyssla ute i trädgården också. Vintern blir en period då man kan planera hur man vill att det ska se ut i sin trädgård. Man vill ju ha lika fint ute som inne. När väl våren kommer och sommaren inte är långt borta så kan man börja förverkliga sina drömmars trädgård.

Göra trädgården än vackrare

Kanske har ni funderat på att koppla in någon typ av utebelysning för att göra trädgården än vackrare. Det finns mycket snyggt att välja på och hur ni väljer att placera er belysning utomhus beror mycket på hur er trädgård ser ut. Finns det någon from av gångväg i den så kan det vara snyggt att markera denna med någon form av belysning. Det går också att lysa upp vissa träd som kanske är vackrare än några andra. Försök att skaffa sådan belysning som kan vara enkel att flytta om man så önskar. Det går att göra sin trädgård mer vacker med hjälp av utomhusbelysning.

Anlita elektriker

Vad får man göra och vad får man inte göra när det kommer till elektriska dragningar i sin egen trädgård. Man får dra en skarvsladd från ett befintligt uttag och montera utebelysning i sin trädgård. Se dock till att jordfelsbrytare sätts in på din skarvkabel som du drar. Om det ska dras ny el och uttag runt om i din trädgård så ska elektriker anlitas. Vad du också kan be elektriker montera in är så kallad skymningsrelä, det vill säga att lamporna tänds och släcks efter hur pass ljust det är ute. När mörkret faller så tänds din belysning per automatik i trädgården och släcks när det blir ljust.

]]>
Planera badrumsrenoveringen från början till slut http://hittarenovering.se/planera-badrumsrenoveringen-fran-borjan-till-slut/ Tue, 03 Mar 2020 12:13:29 +0000 http://hittarenovering.se/?p=756

Vid badrumsrenoveringar är det vanligt att mer eller mindre allt måste göras om. Att komma med en komplett plan för vad som ska göras och i vilken ordning kommer därför alltid att underlätta.

Först och främst gäller det att besluta om hur mycket man tänkt göra själv. Att överlåta allt arbete till en eller flera hantverkare är vanligt, men man behöver inte vara ett proffs för att göra det själv heller. Det är dock viktigt att följa branschreglerna och dokumentera arbetet om man vill få godkännande från försäkringsbolaget.

Gå sedan vidare till att göra en budget och tidsplan. Budgeten kommer kunna informera om vilka material och vilken inredning man har råd med. Hantverkare måste också passa in i budgeten. Även om det kan vara svårt att få exakta siffror finns det ofta en hel del referensmaterial att få tag på online idag.

Nu är det dags att riva badrummet. Även de som planerat ta in hantverkare för mycket eller allt kan dock sköta denna del själv för att spara in en slant. Se dock till att stänga av och plugga vattnet först för att inte råka ut för läckage. Planera för hur bortforslingen av materialet ska skötas.

Ett bra tips är att kontrollera så avloppet är i gott skick innan det nya badrummet börjar byggas. Gamla eller skadade rör bör bytas ut för att slippa behöva riva upp golvet igen inom en snar framtid. Detta är dock ett arbete man måste ta in hjälp för då det kräver väldigt speciellt utrustning.

Med allt detta gjort kommer det riktigt stora jobbet av att bygga upp ett snyggt och ordentligt badrum. Detta inkluderar många separata steg och är en hel artikel i sig.

]]>
Inred med hjälp av belysning http://hittarenovering.se/inred-med-hjalp-av-belysning/ Wed, 11 Dec 2019 10:35:11 +0000 http://hittarenovering.se/?p=739 Ett hem är inte mycket om man inte tar hjälp av belysning när man inreder. Ett rum kan bli väldigt tråkigt och intetsägande om man inte belyser delar av rummet. Speciellt på hösten och vintern så gör sig belysningen extra bra då mörkret lägger sig över våra hem. Kan man få för mycket belysning i sitt hem? Ja, självklart så bör man tänka sig för huruvida man väljer att belysa i sina rum. Om man känner att man inte har den kunskap som krävs så får man ta hjälp av experter inom området. Många gånger så kan det inte behövas mer än lite inspiration från nätet för att hitta vad som skulle kunna passa in som belysning i ditt hem. De flesta som säljer lampor och belysning online har fina bilder på sina produkter. Där finns det en hel del inspiration att hämta. Det finns även de som bloggar om inredning som kan hjälpa dig på traven. Många gånger så kan det vara bra att göra en lista för varje rum. Skriv ner rum för rum vilken belysning som ni känner att det behövs i rummet. Ett sovrum exempelvis kanske behöver förutom sänglampor även en eller flera fönsterlampor och en taklampa som allmänbelysning. Ett vardagsrum kanske är det rum där man kan experimentera med olika typer av belysning. Prova med olika punktbelysning för att uppmärksamma delar i din inredning. Idag så finns det så mycket olik belysning att välja bland, kolla upp hos butiker som Lavanille som säljer lampor och belysning på nätet.

]]>
Att hjälpa till vid renovering http://hittarenovering.se/att-hjalpa-till-vid-renovering/ Mon, 02 Dec 2019 09:23:23 +0000 http://hittarenovering.se/?p=733

Du kanske inte håller på att renovera själv men har vänner och bekanta som är fast i renoveringsträsket. Du kan bidra på olika sätt för att underlätta och hjälpa till vid renoveringen hos den som håller på. Fråga dina vänner om de är i behov av hjälp på något sätt som kan göra tillvaro lite enklare.

Den som har hållit på att renovera vet att det är mycket som ska göras innan man slutligen kan säga att man är klar. Att få hjälp med vissa saker är något som kan vara välkommet och se till att tacka ja om någon erbjuder att hjälpa till. Om det än må vara att städa efter slutförd renovering. All hjälp som man kan få är värd hur mycket som helst. Även om man inte har kunskaper så kan man komma med lunch eller något annat att bjuda på. Ni får erbjuda det som ni är bra på så att säga.

När all renovering är genomförd så kanske man vill ge sina kompisar något för ett väl utfört arbete. Ett presentkort som kan användas för husets utsmyckning är en populär present att ge och något som man själv kanske inte tänker på när man snyggat till husets fasad med ny färg eller liknande. Det kan vara svårt att veta vad man ska köpa till den som renoverar ett hus så är presentkort ett mycket bra alternativ. Det kan också vara ett bra alternativ som julklapp också för den som håller på att fixa med sitt hus.

]]>
Renovera eller bygga nytt http://hittarenovering.se/renovera-eller-bygga-nytt/ Mon, 23 Sep 2019 08:03:18 +0000 http://hittarenovering.se/?p=725

Har ni hittat ett fritidsboende Där platsen i sig är något oslagbart och det spelar inte så stor roll vilket skick som stugan är i. Det är utsikten och stället i sig som är det viktigaste. Frågan är om ni ska renovera stället eller bygga nytt? Det gäller att räkna på det hela om något av dessa två bli billigare. Det kan också vara det att det tar för lång tid innan ni fått stället som ni vill ha det om ni ska renovera.

Det kan gå snabbare att riva stället och bygga något nytt på den plats där den gamla stugan stod. Vad som bör kollas upp först är om ni behöver rivningslov för den byggnad som ska rivas. Ansök om bygglov för den nya stugan då ändå ansöker om rivningslov. Det finns mycket att välja på när det kommer till att bygga upp något nytt. Gör ett besök hos Sorselestugan och ta en titt på deras utbud av olika timmerstugor. De säljs som byggsatser och du kan enkelt montera ihop dessa stugor själv om du är hyfsat händig.

Kanske alternativet är att köpa ett Attefall till att börja med så kan ni bo där under tiden ni river den gamla stugan. Det blir inte så panik med att riva och bygga nytt utan ni kan i lugn och ro riva utan att behöva stressa igenom. Likadant när ni ska bygga något nytt. Från och med att ni fått igenom ett bygglov så måste du påbörja byggnationen inom två år för att det ska fortsätta att gälla. Ett bygglov gäller i fem år. Du får inte påbörja med byggnationerna förrän du fått ett startbesked från din kommuns miljö- och byggnämnd.

]]>
Tips och råd vid köksrenoveringar http://hittarenovering.se/tips-och-rad-vid-koksrenoveringar/ Mon, 26 Aug 2019 09:27:11 +0000 http://hittarenovering.se/?p=702

Köksrenoveringar är i regel ganska omfattande och kräver både tid och expertis för att få ett bra slutresultat. Här kommer några tips och råd om vad man bör tänka på innan och under renoveringen.

1. Planering är A och O

Vid varje renovering är det klokt att ha en tydlig plan. Detta gäller dubbelt upp när det kommer till ett rum som köket då det kan bli ordentligt dyra historier om man behöver göra om en eller annan del. Ta därför god tid att planera projektet och tänkt steg för steg igenom hela processen.

2. Gör inte allt själv

Majoriteten av hemägare är ju inte VVS-tekniker eller elektriker. Och när man kommer till dessa steg i renoveringen kommer det alltid vara bäst att överlåta jobbet åt en expert. Inte nog med att man får det professionellt utfört. Man kommer även kunna få garanti på jobbet om något skulle bli fel.

3. Planera för olyckshändelser

Att veta vad man ska göra om något går helt fel är väldigt bra. Då kan man undvika den värsta paniken och ha en plan för hur man rättar till problemet. Råkar man exempelvis få en läcka i ett vattenrör sent på kvällen kan man kontakta en jourfirma som Allmänna Rörjouren.

4. Sätt en realistisk tidsplan

Det är allt för vanligt att personer som renoverar underskattar tiden det tar att bli klar med köksrenoveringar. Antingen för att de räknar på att de kommer att kunna spendera för många timmar varje dag eller tror att saker och ting kommer ta mindre tid är de egentligen gör. Sedan är det inte alltid man kan få hem hantverkare precis när man behöver dem utan kan behöva vänta allt från en dag till mer än en vecka. Försök därför alltid räkna med extra tid för att undvika ett allt för orealistiskt slutdatum.

]]>
En längtan utomlands http://hittarenovering.se/en-langtan-utomlands/ Fri, 09 Aug 2019 12:49:03 +0000 http://hittarenovering.se/?p=719

Är det så att det finns en längtan utomlands och att bosätta sig där kanske halvårsvis? Ni är inte ensamma om den drömmer. För många så förblir det en dröm men för vissa så gör de slag i saken och skaffar sig ett boende exempelvis i Spanien för att renovera upp och bosätta sig där.

Ska man köpa ett renoveringsobjekt i Spanien så är det en hel del att tänka på. Framförallt så är det mycket manjana och det går inte lika snabbt som här hemma i Sverige då det kommer till hantverkare och annat. Det går inte att stressa på utan man får ta det i den takt som är i Spanien. Försök hitta andra som redan bor och lever på den ort som ni funderar på. Det kan finnas grupper på Facebook för svenska i utlandet där ni kan diskutera med andra hur de gjort och hur det går.

Väl på plats och huset är renoverat så kommer det att bli en magisk tid för er. Sverige finns ju kvar som alternativ om hemlängtan blir allt för stor. Se till att lära er språket då det kommer att underlätta för er. Även om ni mest troligt att umgås med andra svenska och nordbor så kan det bli så mycket enklare om ni har språket som kan hjälp er när och om något händer.

]]>
Skapa ett nytt liv i annat land http://hittarenovering.se/skapa-ett-nytt-liv-i-annat-land/ Mon, 05 Aug 2019 12:29:05 +0000 http://hittarenovering.se/?p=714

Alla är vi olika och kanske det är så att ni börjar ledsna på det svenska klimatet och vill skapa ett nytt liv i annat land med en behagligare klimat året om. Det är många som väljer att under vinterhalvåret bosätta sig i Spanien eller i Portugal. Innan man bestämmer sig så är det mycket som ska ordnas så att flytten går så smidigt som möjligt.

Att köpa en fastighet i annat land behöver inte vara så mycket svårare än att köpa något här hemma i Sverige. Det kan dock vara bra att använda sig av mäklare som någon tidigare använt och vet att det fungerar. När bostad är ordnat så gäller det att hitta någon som kan frakta ner det bohag som man vill ha med sig i det nya landet. Det finns de som specialiserat sig på detta och regelbundet transporterar möbler, hus och hem till både Spanien och Portugal.

Väl på plats så börjar ert nya liv med allt vad det innebär. Försök alltid att lära er språket då det underlättar att kunna landets språk, allt från den lokala matbutiken till grannar och andra som man träffar på. Livet blir så mycket enklare med att förstå varandra. Det kan vara skillnad om man ska arbeta eller om man lever som pensionär. Arbetar man så får man arbetskamrater som gör att det blir enklare att lära sig ett nytt språk. Försök att hitta och lära känna de som bott länge i landet.

]]>