Fixa badrummet själv


Är du trött på krångel med hantverkare när du ska bygga om hemma? Eller har du inte råd att anlita några? Oroa dig inte, du kan göra arbetet själv i många fall. Även om du ska bygga om badrummet kan du faktiskt fixa det utan professionell hjälp.

Lagar och regler

Det finns en del bestämmelser kring ombyggnad av badrum och andra våtutrymmen som du behöver ha koll på om du tänker utföra arbetet själv. Dessa finns till för att minimera antalet fuktskador som uppkommer i samband med renovering. Har du bara koll på dessa kan du köra igång själv.

Det kan vara lite knepigt att bygga om badrummet, i alla fall om du ska göra en mer omfattande förändring. Då måste du nämligen ha ett tätskikt för golv och väggar, och bor du i en gammal bostad finns detta antagligen inte. Ska du bara göra en liten förändring, till exempel byta toalettstol eller uppföra ett tvättställ, behövs detta inte. Kraven har blivit lite mindre hårda de senaste åren gällande de vanligaste formerna av ombyggnad, men gäller det ett våtrum som ska fungera som badrum har kraven tvärtom skärpts. Här kan du få fler tips om vad du ska tänka på.

Rätt verktyg

Det behövs såklart också en del prylar för att kunna utföra en badrumsrenovering. Om du inte har tillgång till just de verktyg du behöver kanske någon i närområdet har dessa? Här kan du i så fall hitta massor av grannar och andra i din stad som valt att hyra ut de verktyg just du behöver. Det är bara att registrera sig på sidan och börja leta.

Genom att fixa de saker som du mäktar med själv, och använda dig av lånade eller hyrda verktyg så kan du spara en hel del pengar.