Fördelar med golvvärme


Vi går mot höst och det blir allt kyligare utomhus, då vill vi gärna skruva upp värmen ett par snäpp i våra bostäder för att få det behagligt och varmare. Att ha installerat golvvärme i huset har sina fördelar då den fördelar värmen betydligt bättre än vad traditionella värmeelement gör.

Vattenburen golvvärme är ett flexibelt system enligt Flooré. En av de stora fördelarna med att använda deras system är att man inte behöver ha något speciellt underlag för att lägga golvvärmen utan kan läggas direkt på ett befintligt golv.Det bygger inte så högt utan höjer endast 13 millimeter från ursprungligt golv. Om du bygger nytt eller renoverar ett sekelskifteshus så passar det att lägga in golvvärme.

Andra fördelar kan vara att det blir enklare att möblera upp ett rum utan radiatorer efter väggarna då de inte har någon funktion i och med golvvärmen. För dig som funderar att skaffa golvvärme så har Vi i Villa skrivit en informativ artikel där du kan läsa mer om vad du bör tänka på innan du sätter igång med ditt projekt. Vad du väljer är upp till dig.

Vi kan bara konstatera att fördelarna överväger att installera golvvärme, har du ett vattenburet system i din bostad så finns det inga anledningar att använda sig av något annat än vattenburen golvvärme. Många vi pratat med anser också att vattenburen golvvärme ger en skönare värme än vad ett elektriskt värmesystem ger.