Dansk inredning och design


Danmark ligger i framkant när det kommer till nordisk inredning, men du behöver inte åka till Danmark för att ta del av deras eminenta utbud av inredning och design när den är som allra bäst. Nordisk minimalism och möbler tillverkade i naturmaterial är den röda tråden i den danska framgångssagan.

Många svenska designers inspireras av den Danska designen och allt fler privatpersoner likaså, svenska hem är i stor utsträckning idag väldigt väl renoverade både exteriört och interiört. När det kommer till inredningsdekoration så ligger danskarna även där i framkant och är du nyfiken på vad som är hett på marknaden idag så kan du alltid kolla in Bloomingville kollektionen, passa på att fynda något fint och nytt inför våren!

En härlig kryddblandning av industriella influenser, vintage, supermoderna designalsters och tidlösa inredningsklassiker utgör fonden i den danska inredningen. Är du nyfiken att resa över till Danmark så är våren och sommaren den perfekta årstiden, och just då är Danmark som allra vackrast.

När man ser sig omkring i svenska hem så är det tydligt att vi rent generellt spenderar oerhört mycket pengar på inredning och renovering. Det här berättar också att vi är måna om att underhålla vårt välbefinnande, vi mår inte bra om vi inte trivs där vi bor. Därmed inte sagt att alla hem måste vara toppmoderna och tidsenliga, de behöver bara vara precis så som du vill att de ska vara.

Om du vill ha inredningstips- och inspiration så kan du botanisera bland inredningsbloggar, tidningar och bildbanker online, luta dig tillbaka i soffan och njut av alla tips och idéer som finns där ute på webben. På internet så kan man också hitta väldigt många ”gör det själv tips” vilket är väldigt roligt, åtminstone för den som är händig och har ett stort förråd av kreativitet och tålamod.