Renoveringstips


UteplatsNär man ska till att renovera sitt hus ordentligt så är det massor man behöver tänka på. Alltifrån att anskaffa material från en bra återförsäljare, till att planera vad som ska göra när, hur och i vilken ordning. Här ger vi några allmänna tips på saker att göra och tänka på.

I badrummet

När man ska renovera badrummet så är det planering och åter planering som gäller. För det första så bör man söka inspiration och utifrån sina preferenser och tycke, tillsammans med inspirationen och den planlösning i badrummet man har att jobba med, planera hur det sedan ska se ut. Att välja rätt handfat, dusch, skåp och golv. Att betänka är givetvis att det är ett rum som dagligen utsätts för mycket fukt och man bör således inte fingra på kvaliteten på materialet man arbetar med.Det första steget är alltså att planera rätt, sedan kommer själva renoveringsdelen – som inte är något fel med att anlita hjälp för. Den sista delen är att få det trivsamt där inne. Då gäller det att man har en liten inredare inom sig. En av de viktigaste delarna är ljussättningen. Det finns ett antal olika typer av belysning att använda i badrummet där du beroende på ”ärende” i badrummet. Exempelvis så vill man kanske ha en lite mer dämpad effektbelysning när man tar ett avkopplande bad på kvällskvisten.

Utanför dörrarna

Utanför dörrarna kan ju betyda en hel del. Här syftar vi framförallt till skydd och det visuella. Det finns exempelvis olika typer av solskydd du kan sätta vid dina fönster eller på din uteplats. Att ha exempelvis en markis vid fönstren som ligger bredvid en dörr till en liten terrass (som ni ser på bilden) skapar i sig själv lite av känslan av ett uterum som dessutom har ett portabelt tak som går att endera ha som regnskydd eller som solskydd. Att ha en bra markis är såväl ett praktiskt som ett visuellt tips eftersom det också är snyggt.Ett sista allmänt tips vi tänkte dela med oss av är att välja rätt färg när ni målar huset. Det gäller att hitta rätt kulör som dels är snygg i sig, men den ska helst också passa in i områdets utseende. Ett tips som kanske låter lite märkligt när man hör det är att välja en kulör som ser lite smutsig ut. Om man väljer för starka och klara kulörer så kommer det att se konstigt ut, exempelvis en vit färg. Väljer man en alldeles för vit färg så kommer det att se självlysande ut utomhus.Kom också ihåg att förarbetet är a och o i fråga om hur länge färgen kommer att hålla sig fin och skydda huset. Välj en erkänt slitstark färg.