Tvättstugan


När man ska renovera tvättstugan finns det en del saker att ta i beaktande. Eftersom det handlar om ett så kallat våtutrymme är det oerhört viktigt att saker och ting blir rätt gjorda vad gäller omkakling, dragning av el och liknande, framför allt eftersom försäkringsbolagen ställer vissa krav vid uppkomst av eventuella vattenskador.

Renovera

BadrumsrenoveringSka man renovera  tvättstugan ifrån grunden och inte själv är hantverkare är det bättre att låta någon professionell göra jobbet. Se också till att det är en bra hantverkare och var även noga med att denne berättar för dig exakt vad som behöver göras och vad som kommer att göras så du har full koll på detta om det som tidigare nämnts skulle uppstå någon typ av problem. För att hitta en bra hantverkare till rätt pris kan man använda sig av en tjänst som tillhandahålls av ett företag som heter Bidlay. Det funkar som så att både du som köpare, och hantverkaren som säljare kan lägga ut annonser. Exempelvis om du lägger ut en annons så kan hantverkare skicka offerter till dig om vad det kommer att kosta och så vidare – du väljer såklart den offert från den hantverkare som är mest förmånlig.Även vad gäller elinstallationer är det allra bästa att anlita någon professionell, speciellt eftersom det handlar om just våtutrymmen. En bra idé kan vara också att kolla med olika försäkringsbolag vad som gäller vid just renovering och byggande av tvättstuga och hur detta bör gå till.

Inreda

När allting är klart fattas bara småpysslet och inredningen. Har man ett fönster i sin tvättstuga är det ju snyggt om man till exempel sätter en färgglad gardin i fönstret, det kommer garanterat att pigga upp. En fin tvättkorg i exempelvis rotting eller annat naturmaterial är definitivt snyggare än en i plast och en liten duk med en plastblomma eller någon annan attiralj på tvättmaskinen gör också tvättstugan lite hemtrevligare.Tänk ljusa färger så tvättstugan känns fräsch och ny i flera år framöver. Lägg inte in några mattor om inte rummet är väldigt stort. Ett litet golv ser mindre ut med en matta och mattan bidrar med damm och tar åt sig fukten från tvätten. En plastmatta är att föredra om ni ändå vill lägga in en.Om det inte finns plats för ett skåp är det bra att åtminstone hänga upp några hyllor på väggen. Du får bänkytan ren från saker och kan lägga tvätt och tvättmedel där medan det hanteras. På hyllorna ska tvättmedlet annars stå. Ställ in en blomma som gillar värme och fukt så hjälper den också till att rengöra luften.Få fler tips här på Vivilla.se.