Snabb checklista


Renoveringar är projekt som kan vara både roliga och jobbiga. För att underlätta att de inte ska bli alltför jobbiga här vi här samlat några nyttiga tips och råd på vägen.

Planering

När det kommer till renoveringar är planering a och o. Se till att försöka sätta någon form av tidplan för när allting ska vara klart. Detta gör ofta att det blir lättare att arbeta.

Budget

Att lägga en budget och räkna på hur mycket allting kommer att kosta är en mycket bra idé så man inte står där med en tom plånbok och ett halvfärdigt hus.

Lös och undvik problem

När problem uppstår är det viktigt att man löser dessa direkt och inte väntar eftersom risken då är stor att problemen förvärras ytterligare.

Gör klart en sak i taget

Ett bra tips är att göra klart ett rum eller ett utrymme i taget innan man går vidare till nästa, annars är det lätt att man gör lite här och lite här, vilket oftast leder till att ingenting blir klart.

Lämna över sådant du inte klarar själv

Ska man renovera till exempel badrummet är det viktigt att se till att allting blir korrekt utfört, framför allt om det handlar om olika typer av elektriska installationer. Är man inte helt säker på sin sak är det säkrast att överlämna arbetet åt någon annan, detsamma gäller olika typer av arbeten som har med vatten att göra.De flesta tipsen i den här artikeln är hämtade från http://www.dn.se/ekonomi/arga-snickarens-basta-renoveringstips/.