Börja med ekologisk städning hemmavid


När många hör ekologiskt tänker de främst på att äta ekologiskt. Det är visserligen bra att göra det, men det finns även mycket annat du kan göra för att leva ekologiskt. En sådan sak är att städa ekologiskt. Genom att använda ekologiska rengöringsmedel gör du både dig själv och miljön en tjänst.

Många rengöringsprodukter på marknaden innehåller kemikalier och ämnen som i längden varken är bra för människan eller planeten. Genom att välja ekologiska produkter istället kan du undvika att bidra så mycket till miljöföroreningar. På nätet finns det ett bra utbud av ekologiska rengöringsmedel att välja mellan.

Städa med husmorstips

Det finns också flera husmorstips som du kan använda dig av till städningen där hemma. Bikarbonat, ättika och citron är tre ingredienser som är vanligt förekommande i sådana. De ingredienserna kan även hjälpa till vid stopp i avlopp och mycket annat.

Du kan bland annat blanda bikarbonat med vatten och rengöra kaklet i badrummet. Det blir som en smet som du kletar ut med en borste eller svamp. Ditt kakel kommer bli skinande rent! Bikarbonat kan också användas för att göra tvätten vitare.

När det kommer till fönsterputs är ättika en vinnare. Blanda ättika och vatten och spruta på dina fönster, torka sedan med en trasa. Dina fönster blir skinande rena på ett kick.