Egen ateljé hemma


För den konstnärligt lagde kan det vara av stort intresse att ägna ett helt rum åt det sätt man helst ger utlopp för sin kreativitet. Har man möjligheten att konvertera ett rum till sin personliga ateljé finns det ett och annat man bör tänka på.

Ljuset

För många kreativa processer är ljuset en väldigt viktig del av receptet. Om möjligt bör man därför se till att ha sin ateljé där man får så mycket naturligt ljus som möjligt. Detta är för många projekt den bästa ljuskällan man kan få. Kanske man även kan tänka på att sätta in nya och större fönster. Men allt arbete kommer ju säkert inte att ske medan solen är uppe, så det blir minst lika viktigt att sätta in bra belysning. Både allmänbelysning och arbetsbelysning måste arbetas noga med för att få en bra ljussättning.

Verktygen

Beroende på vad det är man helst skapar kommer man behöva allt från ett par till en mängd olika redskap och verktyg. Av denna anledning är det viktigt att se till att man både kan förvara dessa på ett bra sätt och även ha enkelt tillgång till dem. Är man dock ny till sina kreativa utlopp kommer man även behöva införskaffa dessa också.

Inredningen

När det kommer till själva inredningen är det viktigt att först satsa på det man behöver ha tillgång till för att kunna utöva sitt arbete. Vare sig detta betyder en enkel arbetsbänk, en drejskiva, ett staffli, en provdocka eller något annat, är detta det som absolut måste finnas i rummet. Utöver detta är det många som gillar att dekorera med sådant som är inspirerande och låter kreativiteten flöda. Detta kan vara bilder på kreationer man älskar eller något liknande. På StyleRoom kan man hitta mängder av bilder på hur andra har valt att inreda sin ateljé.