Fixa till källarvåningen


Börjar ni bli trångbodda i det hus som ni bor i? Inte alls konstigt då barnen kanske vuxit upp och vill ha något eget place att vara i. Under uppväxten så blir det ett antal renoveringar av barnens rum för att anpassa dessa efter deras ålder. Som tonåring så kan det vara läge att fixa till källarvåningen så de kan hänga där utan att störa er föräldrar allt för mycket.

Det första som behöver kollas upp är möjligheterna till att göra något i källaren. Att få bort fukt i källare är inga större problem idag. Det finns bra teknik att använda sig av utan att behöva dränera om hela kåken. När detta väl är genomfört och man anser att det är så pass torrt för att påbörja renovering så är det bara att köra igång. Se till att det fungerar för att påbörja ombyggnationerna av källaren så att ni inte måste göra om efter ett år eller så.

Det allra viktigaste kan vara att det blir ett trivsamt rum för ungdomarna att hänga i. Låt de vara med och planera och utföra så känner de sig delaktiga på ett annat sätt. Det finns många bra tips på hur man ska inreda en källare och ta en titt och fundera på om ni vill applicera detta i er källare. Belysning kan vara en viktig sak om inget dagsljus finns att tillgå i en bottenvåning under jord. Skönt möblemang och en gigantisk TV kan fungera hur bra som helst i en källare.