Hitta bra tjänster till hemmet


home servicesNär alla i hemmet har arbeten och jobbar på dagarna är det inte så lätt att hitta tid till att ta hand om huset. Det är svårt nog att få livspusslet att gå ihop. Det går så klart lite lättare och fuskar dit några pusselbitar, exempelvis genom att anlita hjälp utifrån.

Städ

Om du vill att någon ska komma och städa hos dig, ska du vara hänsynslös i din gallring. Kontakta företag och be om en offert för det du vill ha städat. Ju fler detaljer du kan förmedla: storlek, våningar, vad som förväntas städas och hur ofta, desto tillförlitligare offert kommer du att få.

En del företag är så pass självsäkra att de ger dig första städningen för ett pangpris, bara för att bevisa att de är det självklara valet. Bor man i Uppsalatrakten kan man exempelvis nyttja ett sådant erbjudanden från Nox AB som städar hela lägenheten för 400 kronor eller hela villan för 600 kronor.

Renoveringar

Alla har hört skräckhistorier om byggföretag som drar ut på tiden, vägrar hålla tid eller budget, eller rent av fuskbygger innan de sticker. När du kontaktar företag inför renoveringar på huset ska du inte skriva på första bästa förslag. Undersök företaget och be gärna om referenser till tidigare kunder.

De här tio råden från Vi Villa ska man gärna läsa igenom och komma ihåg. Knäpp kort under bygget, se till att det bara finns skriftliga avtal och inga muntliga. Acceptera inte löpande kostnad om du inte är okej med det, vill de inte ge ett fast pris på en renovering som oftast har fast pris ska du söka dig vidare till en annan firma.

Bara genom att googla en firma kan du få mycket information. Kontakta gärna SBR och se till att besiktningsmän och liknande är certifierade och godkända. Prata också med försäkringsbolaget så de inte har några invändningar.