Inför renoveringen


RenoveraOm du står inför en nyrenovering av din villa eller lägenhet är det viktigt att du är fullt medveten om vad eventuella ändringar av ytor och plan kommer att innebära när allt är klart. Ju bättre förberedd du är desto smidigare kommer renoveringen att gå.

Kom ihåg att det är du som är arkitekten när det gäller slutresultatet med möblering och inredning inkluderat. Du måste därför se till att du har full koll på alla moment innan arbetet tar vid så att slutresultatet blir precis som du hade önskat dig.

Öppna planlösningar med vacker inredning och design är självfallet målet för att du skall trivas och njuta mer av ditt hem. Men en renovering skall också ses som en investering. Är ditt hus påkostat som kommer en lyckad renovering att markant öka värdet på fastigheten. Det finns också de personer som vill totalrenovera sitt hem men ta inspiration från inredningsarkitekter och designers. Det är helt upp till var och en men tänk på att dessa yrkesmän bara är med när det gäller att simulera renoveringen samt när möbleringen skall göras.

Du kan på egen hand visualisera hur din lägenhet skall se ut genom att du införskaffar möblerna före renoveringen för att konkretisera det tänkta resultatet. Exempelvis kan du besöka någon onlinebutik och hitta just dina drömmöbler. På detta sätt kan du se hur din version av ”compact living” eller andra planlösningar kommer att gestalta sig. Hitta också ett sätt att simulera färger och den nya ljussättningen så ser du hur allt hänger samman.

Att genomföra en renovering är knappast lätt om du aldrig gjort det. Ta dig därför god tid på att planera och skissa de olika faserna. Testa med redan införskaffade möbler och om resultatet känns okej så är det bara att gå till verket!