Om det blir dags för att sälja


Att renovera ett hem är något som sker under många år. Ibland blir det så att man efter några år inser att familjen vuxit sig för stor för huset och då kan det ibland bli aktuellt med en försäljning. För att kunna hitta ett nytt renoveringsobjekt som passar den större familjen. 

Kommer ni till det stadiet att ni känner att en försäljning av bostaden är aktuell finns det några saker man bör tänka på, för att försäljningen ska bli på bästa sätt.

Sälja själv eller via mäklare

Det första man måste bestämma sig för är om man vill sälja bostaden själv eller kontakta en mäklare för jobbet. Idag blir det allt vanligare att privatpersoner väljer att sälja bostaden själva, mycket beroende på vart i vårt avlånga land bostaden ligger. Många kan känna att det blir för dyrt att kontakta en mäklare och känner att de istället sköter försäljningen på egen hand.

Ta reda på prisklass…

Är så fallet för er rekommenderar vi att ni ändå besöker några mäklares hemsidor för att se för vilka priser husen gått på i det område ni bor. I och med Internet gör ni det enkelt hemma, ett konkret exempel ser ni här från mäklareföretaget ROI där de lagt ut slutpriser på deras senaste budgivningar. På detta sätt får ni en bra riktlinje för i vilken prisklass ni ska lägga er.

Styling…

Innan ni lägger ut annonsen är det bra att ”styla bostaden” innan ni fotograferar för att bilderna ska se attraktiva ut inför potentiella köpare. Tänk er vilka personer som kommer att vilja köpa er bostad, är det troligtvis äldre par eller är det en småbarnsfamilj? Försök att styla bostaden därefter. Ta bort vissa inredningsdetaljer för att inte hemmet ska upplevs rörigt och försök att styla det så attraktivt som möjligt.

Lägga ut annons…

När styling och fotografering är färdigt är det bara att lägga ut en annons och vänta in kommande köpare. Det vanligaste stället för detta idag är Blocket.se. Där kan du enkelt lägga ut en annons i en passande kategori, betala en liten slant och vänta på att annonsen kommer upp för allmänheten.