Planera inför renoveringen


Man kan dra igång ett renoveringsprojekt av olika anledningar, det kan bero på att det finns ett behov, kanske vill man fräscha upp något innan man ska sälja sin bostad eller så är det helt enkelt för att man vill. Har man tidigare erfarenhet av att renovera så är man förmodligen medveten om att göra misstag och stöter på motgångar då och då. Kanske har man haft för många bollar i luften samtidigt eller så har kassan inte riktigt räckt till? Vi tänkte prata lite om vad som kan vara bra att tänka på innan man sätter igång och renoverar.

Planera ditt projekt

Charmen med att renovera att det är du själv som sätter reglerna för hur det ska bli och hur det ska gå till. Av samma anledning så är det lätt att drömma sig bort en aning. En av nycklarna till att lyckas är att vara ärlig mot sig själv när man planerar. Storleken på ditt projekt spelar ingen större roll, planeringen är alltid viktig. Sätt upp tydliga mål med vad som ska göras, se gärna till att planera in speciella dagar du ska ägna dig åt att renovera så inte annat kommer ivägen och fördröjer det hela. Ett av de vanligaste misstagen är att man påbörjar flera projekt samtidigt, då blir både planering och budget svåra att hålla. Det är bättre att du blir helt klar med ditt första projekt innan du påbörjar något nytt, dessutom så blir inte flera rum obrukbara samtidigt.

Den viktiga budgeten

Eftersom det är så pass spännande att renovera så är det lätt att dras med och glömma bort den ekonomiska aspekten. Det är som bekant inga som helst problem att spendera pengar när man renoverar, därför är det viktigt att man gör en budget. Börja alltid med att prioritera det viktigaste så att du kan komma så långt som möjligt vid din första investering. När saker och ting börjar komma på plats så kan man börja handla inredningsdetaljer.