Renovera innertak


Vid renovering att innertaket i ett hus finns det en hel del saker som är viktiga att tänka på för att resultatet ska bli så bra som möjligt.

Fixa innertaketEtt innertak kan bestå av ett antal olika material som till exempel plast, trä eller gips. Vilket man väljer beror helt på tycke och smak. Ur ren säkerhetssynpunkt kan det vara bra att undvika plast eftersom det är ett material som vid en eventuell brinner häftigare.

Innan man ger sig på att lägga om ett innertak är det viktigt att se till som man har de verktyg som behövs för att kunna göra ett bra arbete. Några av de verktyg som är nästintill nödvändiga är handsåg, tumstock, hammare, skruvdragare samt någon form av verktyg att bända med som kofot eller liknande.

Det första man gör innan man tar när det befintliga innertaket är att ta väck taklisterna. Här är det viktigt att vara försiktigt så de inte går sönder ifall man tänker använda de igen samt att markera exakt var de suttit. Därefter plockas det gamla taket ner.

Sedan är det dags att sätta upp det nya taket. Ett bra tips är att börja med en skiva som har halva längden för att på så sätt undvika att behöva sätta upp en skiva som endast är någon eller några centimeter. Ett annat tips är att låta längdskarven på nästa skiva ligga i mitten på föregående skiva, då detta ser ganska snyggt ut. Dessutom är det på just detta sätt som många innertak är lagda om man tittar efter noga.

Det här är vår guide om renovering av innertak. Om du tyckte den var bra kan du även se vår guide om att lägga yttertak.