Tapetsera mera


Något som verkligen kan ge ditt hem en rejäl skjuts invändigt, med relativt små medel, är att sätta upp nya tapeter. Idag finns det ett massivt utbud på marknaden och därför har det aldrig varit lättare än nu, att sätta din egen prägel på hemmets väggar.

Mönstrad tapetTapeten har ända sedan sin uppkomst varit ett sätt att inreda hemmets väggar och en möjlighet att sätta din personliga prägel i det hem du valt att leva i. Det finns tapeter i alla möjliga material, färger och mönster, något som en professionell inredare, men såklart också vanlig lekman uppskattar när det kommer till möjligheterna att påverka rummens helhetsintryck. Just valet av tapet är något med rejäl tyngd och ett sorts bakomliggande canvas som sätter grunden för resterande bitar i inredningen.

När det kommer till att välja rätt sorts tapet, är det i slutändan ingen annan än du själv som bär det slutgiltiga ansvaret för resultatet (så länge du inte anlitat någon att utföra arbetet åt dig), men det kan såklart vara värdefullt att ta in tips och intryck från olika håll och kanter. Det som dagligen arbetar med tapetsering vet såklart ett och annat som kan vara till nytta, när det kommer till att göra rätt val.

Nästa gång du bestämmer dig för en uppfräschning rekommenderar vi även att inte vara alltför feg. Prova gärna mera dramatiska mönster, eller att blanda olika färger på tapeterna i rummen. Du kan till exempel prova på att anlägga en fondvägg, något som kan komma att bli riktigt snyggt om det görs på rätt sätt och plats.