Förbered för elbil och laddning hemma


Antalet elbilar som rullar på gatorna ökar för varje år. Idag rullar det ungefär en halv miljon elfordon på gatorna. Redan 2030 kommer hälften av alla fordon i Sverige att vara elfordon.

Även om intresset för elbilar är stort så är det många som tycker att elbilarna är för dyra i inköp. Dessutom råder det brist på offentliga laddplatser i hela landet. Vilket har gjort så att de flesta med elbil väljer att installera en egen laddstation.

Få hjälp med planering och installation

Om du funderar på att installera en egen laddstation behöver du ha en del kunskap. Till exempel behöver du veta din elanläggnings kapacitet. Du kommer också att behöva anlita ett företag som arbetar med elinstallationer eftersom du inte får installera en laddstation på egen hand.

Om du är osäker på vilka regler som gäller kan det vara smart att kontakta ett företag som är experter inom området. Hos dem kan du få den hjälp du behöver både med planering och installation.

Fler offentliga laddstationer i framtiden

Regeringen arbetar aktivt för att antalet laddstationer på offentliga platser ska öka. Men så länge det är brist på laddstationer på offentliga platser är det väldigt smidigt att kunna ladda elbilen hemma.