Om ni går skilda vägar – skaffa rätt avtal


När du blir tillsammans med någon så tänker du inte på vad som kan hända om det tar slut. Du känner bara att detta kommer hålla för evigt. Men sen kanske du står där, och det är dags att gå skilda vägar.

När ni går skilda vägar är det mycket att tänka på. Hur ni ska göra med era gemensamma tillgångar som bostad eller fordon? Har ni barn tillsammans så måste ni se till deras bästa.

Att separera är ingenting du gör i en handvändning men det finns hjälp och stöd att få. För att ingen av er ska känna att de ‘förlorat’ i separationen så är avtal det bästa.

Vilka avtal är de rätta?

Är ni inte gifta så är det smart att skriva ett samboavtal, en framtidsfullmakt och när ni går skilda vägar ett bodelningsavtal för sambor.

Däremot om ni är gifta så är det andra avtal ni kan behöva. som till exempel ett äktenskapsförord, eller ett bodelningsavtal för gifta om ni vill skilja er.

Dessa avtal är inget du skriver själv utan du behöver hjälp av en jurist. Läs mer online för att få den hjälp du behöver. De har fasta priser och de avtal du behöver blir skräddarsydda till din situation.