Planera badrumsrenoveringen från början till slut   Nyligen uppdaterat!


Vid badrumsrenoveringar är det vanligt att mer eller mindre allt måste göras om. Att komma med en komplett plan för vad som ska göras och i vilken ordning kommer därför alltid att underlätta. Först och främst gäller det att besluta om hur mycket man tänkt göra själv. Att överlåta allt arbete till en eller flera hantverkare är vanligt, men man behöver inte vara ett proffs för att göra det själv heller. Det är dock viktigt att följa branschreglerna och dokumentera arbetet om man vill få godkännande från försäkringsbolaget.

Gå sedan vidare till att göra en budget och tidsplan. Budgeten kommer kunna informera om vilka material och vilken inredning man har råd med. Hantverkare måste också passa in i budgeten. Även om det kan vara svårt att få exakta siffror finns det ofta en hel del referensmaterial att få tag på online idag. Nu är det dags att riva badrummet. Även de som planerat ta in hantverkare för mycket eller allt kan dock sköta denna del själv för att spara in en slant. Se dock till att stänga av och plugga vattnet först för att inte råka ut för läckage.

Planera för hur bortforslingen av materialet ska skötas. Ett bra tips är att kontrollera så avloppet är i gott skick innan det nya badrummet börjar byggas. Gamla eller skadade rör bör bytas ut för att slippa behöva riva upp golvet igen inom en snar framtid. Detta är dock ett arbete man måste ta in hjälp för då det kräver väldigt speciellt utrustning. Med allt detta gjort kommer det riktigt stora jobbet av att bygga upp ett snyggt och ordentligt badrum. Detta inkluderar många separata steg och är en hel artikel i sig.