Håll hemmet rent


Det är viktigt att hålla hemmet rent. Städning är inte bara något för pedanter utan en ren inomhusmiljö är en förutsättning för att vi ska hålla hälsan. 

Dammtussar är inte så harmlösa som de ser ut. De kan dessutom innehålla mögel, virus, pollen, bakterier, kvalster och allergen – inget av detta mår vi bra av att vistas kring under en längre tid. Att ha ostädat hemma kan dessutom leda till besvär med skadedjur då dessa trivs bättre i sådana miljöer.

Skaffa hjälp

Ibland kan det vara läge att skaffa hjälp med rengöringen. Vi har inte alltid tid – eller, för att vara ärliga mot oss själva, lust – att städa så grundligt som vi borde. Proffsen städar då så mycket bättre, för de har bättre utrustning och vet precis hur man ska göra. De är också snabbare. Även daglig rengöring blir proffsigt gjord. För även om man inte tycker att städhjälp behövs i vanliga fall så är en storstädning inget som man fixar i en handvändning. Förr i tiden var det bara ”fint folk” som hade hemhjälp men så är det inte alls idag. Den som vill kan få hjälp med städning utan att ruinera sig.

Kostnader

Regelbunden ordentlig städning är bra för hälsan. Man behöver som sagt inte oroa sig för att kostnaden skall skena iväg, speciellt nu med RUT-avdraget. Som exempel finns Assista där man får en bra översikt över vad räkningen kommer att gå på. Man kanske bara vill få fönstren rena och slippa behöva klättra på stege själv. Då fixar man detta säkrare och bättre genom att ta hjälp av de firmor som erbjuder professionell städning. Enkelt – och tänk vad lätt och smidigt det ser ut när andra gör det!

Tid för dig själv och familjen

Om man regelbundet, några gånger om året, anlitar och använder sig av städhjälp. Underlättar man även den lättare städning man själv ändå ägnar sig åt i hemmet och den lilla arbetsbörda som blir kvar, delar man lätt upp inom familjen, där alla borde vara delaktig. Man kan till och med vissa gånger tumma på städningen och ägna mer tid åt det som kanske kan räknas som det viktigaste i våra liv, nämligen våra nära och kära. Att få extra tid i allmänhet, något som helt klart kan anses vara en bristvara i dagens samhälle, är bland de bästa presenter du kan skaffa dig själv, så se till att prioritera rätt.

Slutligen mår man bara bra av att få avlastning och hjälp då och då. Om du kollar in priserna så ska du dessutom se att det heller inte blir så dyrt som du kanske först trott. Alla kan behöva koppla av och unna sig själv att bli lite ompysslade ibland.